Radu Căpîlnaşiu, primar Zalău: „Indiferent de rezultatul din finală, Volei Municipal Zalău se va putea înscrie în Champions League”

Pentru a doua oară consecutiv, Volei Municipal Zalău a reuşit să se califice în finala Diviziei A1, acolo unde va întâlni din nou campioana CVM Tomis Constanţa. Primarul Radu Căpîlnaşiu consideră că rezultatul formaţiei zălăuane este unul remarcabil, având în vedere lotul echipei, dar se gândeşte chiar la o surpriză în faţa constănţenilor, mai ales că formaţia de la malul mării s-a despărţit deja de doi dintre cei mai valoroşi jucători.
Indiferent de rezultatul din finală, formaţia zălăuană va avea posibilitatea la finalul sezonului să se înscrie în Liga Campionilor, iar edilul zălăuan a afirmat că, alături de ceilalţi factori implicaţi, va face tot posibilul ca echipa să evolueze în acest an în cea mai importantă competiţie intercluburi.
Reporter: Ce părere aveţi despre performanţa echipei de volei, calificarea pentru a doua oară consecutiv în finală?
Radu Căpîlnaşiu: Performanţa obţinută de Volei Municipal Zalău în acest sezon este una remarcabilă până în acest moment. Cu un singur străin în lot, echipa a jucat constant bine şi a oferit momente de volei adevărat, am avut doar o sincopă în campionatul regulat, cu Galaţiul. Mă bucur că am reuşit să fim din nou în finala campionatului şi între primele patru echipe în Cupa României, având o echipa în care şi rezervele, jucători foarte tineri, au putut pe alocuri să joace şi să arate că au viitor. Mi-am dorit întotdeauna o echipă formată din jucatori tineri, care să crească odată cu echipa.
Rep.: Cum vi s-a părut semifinala cu Craiova?
R.C.: În semifinala cu Craiova, s-a văzut o oarecare relaxare după victoriile din campionat, dar băieţii au ştiut în al doisprezecelea ceas să revină şi să arate că formează o echipă compactă, cu o ştiinţă a jocului care o ajută să treacă peste aceste momente mai dificile din joc. Ţin să subliniez că SCMU Craiova este o echipă cu jucători foarte valoroşi pe unele posturi, poate chiar mai buni decât ai noştri, însă nepregatită să treacă peste momentele psihologice şi tracul pe care îl au în faţa echipei noastre.
Rep.: Putem spune că pentru CSVM Zalău, obiectivul stabilit în acest sezon este îndeplinit?
R.C.: Da, putem spune că ne-am atins obiectivul intermediar, dar cred că putem face o figura frumoasă în meciurile din finala cu Constanta, în primul rând pentru că nu avem nimic de pierdut, numai de câştigat. Desigur că meciurile acestea au ca favorită echipa din Constanţa, cu rezultate excepţionale în campionat, dar şi în Champions League, unde a reuşit victorii fantastice în faţa unor formaţii titrate din campionate foarte puternice, pentru care merită respect, dar şi felicitări. Datorită acestor rezultate, România poate să înscrie două echipe în Champions League, deci, îndiferent de rezultatul din finală, ne vom putea înscrie şi noi în Champions League. Să vedem de unde mai găsim resurse. Se ştie că şi echipa din Constanţa are probleme, desigur şi din cauza unui buget mult mai consistent decât al nostru.
Rep.: Cum vedeţi o nouă finală cu Tomis Constanţa?
R.C.: Clar, acest campionat nu a oferit surprize în partea superioară a clasamentului, poate oferim noi în finală, unde am mai reuşit în trecut să răsturnăm calculele de pe hârtie.
Rep.: Care este situaţia antrenorului, i s-a făcut ofertă pentru a continua la echipa din Zalău?
R.C.: Vom avea discuţii la final cu toţi factorii implicaţi pentru a vedea ce facem în viitor, desigur că mi-ar placea să-i pastram pe toţi jucătorii şi pe antrenor, au dovedit că au valoare. Poate reuşim chiar să mai aducem unul sau doi jucători dacă vom merge în cea mai importantă cupă europeană.

2 Thoughts to “Radu Căpîlnaşiu, primar Zalău: „Indiferent de rezultatul din finală, Volei Municipal Zalău se va putea înscrie în Champions League””

  1. Sim

    Gargara ca de obicei. Campionatul. este f,f slab…….ce sa mai vorbim?

Leave a Comment